Realizacja zamówienia: 3 dni

SUPLEMENT DIETY

SKŁADNIKI

ekologiczne sproszkowane camu camu (Myrciaria dubia) 100%

 

OPIS

Ekologiczne sproszkowane owoce camu camu, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem. Mogą stanowić cenny dodatek do diety. Doskonale komponują się z innymi smakami, nadając im egzotycznego charakteru. 

Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia i zmęczenia.

 

ZALECANE SPOŻYCIE

3,8 g dziennie, tj. jedna miarka dołączona do produktu. Polecamy jako dodatek do koktajli, soków, lodów, sałatek, jogurtów i innych deserów.

Zawartość witaminy C w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 80 mg (100% referencyjnej wartości spożycia).

 

UWAGI

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W  100 g

Wartość energetyczna - 1325 kJ / 316 kcal

Tłuszcz - 3,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g

Węglowodany - 52 g

w tym cukry - 3,7 g

Błonnik - 26 g

Białko - 7,2 g

Sól - 0,2 g

Witamina C - 2140 mg (2675% dziennej referencyjnej wartości spożycia)

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.