Realizacja zamówienia: 3 dni

Suplement diety zawierający w jednej tabletce 450mg ekstraktu z owoców Granatu (Punica granatum).

Zalecana do spożycia dzienna porcja: 4 tabletki

Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:

1800 mg ekstraktu z owoców Granatu (Punica granatum) standaryzowanego na zawartość 40% kwasu elagowego

160 mg skrobia ziemniaczana - substancja rozsadzająca

40 mg stearynian magnezu - substancja przeciwzbrylająca

Ostrzeżenia i przechowywanie:

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Sposób użycia: 4 tabletki dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.

Zawartość netto: 90 tabletek po 500mg = 45g

Granat właściwy, granatowiec właściwy (Punica granatum L.)

Drzewo granatu rośnie do około ośmiu metrów wysokości, jest uprawiane na rozległych terenach subkontynentu indyjskiego

oraz obszarach basenu Morza Śródziemnego. Granaty, zwane niekiedy chińskim jabłkiem, "klejnotem zimy" lub "owocem

raju", były symbol zdrowia, płodności i  wiecznego życia. Ich zastosowanie jest opisywane w wielu starożytnych pismach,

ponadto zostały znalezione w egipskich grobowcach, były zjadane przez babilońskich żołnierzy przed bitwą, a w perskich

ślubach symbolizowały radosną przyszłość.

Korzyści zdrowotne wynikające z granatu są niezliczone. Granaty są one uważane za dobre źródło witamin, ponieważ

zawierają witaminy A, C i E, kwas foliowy oraz duże ilości przeciwutleniaczy, takich jak flawonoidy i polifenole. Związki

polifenolowe zawarte w granacie są silnymi przeciwutleniaczami, które pomagają opóźnić procesy starzenia oraz utrzymanie

zdrowej i promiennej skóry. Granat jest doskonałym źródłem przeciwutleniającej witaminy C - jeden granat zapewnia 40

procent dziennego zapotrzebowania na tę witaminę. Podstawowym źródłem właściwości przeciwutleniających pochodzących z

granatu jest związek zwany punikalaginą, który wykazuje dobroczynne działanie na układ sercowo-naczyniowy. Punikalagina

nie tylko obniża poziom cholesterolu we krwi, ale także obniża ciśnienie krwi, zapobiega zawałom serca i zwiększa

efektywność walki z blaszką miażdżycową. Związki występujące w granacie pomagają utrzymać zdrowy przepływ krwi oraz

wzbogacają krew w żelazo, co pomaga w zmniejszeniu objawów anemii, w tym zmęczenia, zawrotów głowy, osłabienia, czy

utrata słuchu.

Składniki granatu są dobre dla naszego serca i naczyń krwionośnych. Ponadto, spożywanie granatu bogatego w związki

przeciwzapalne może przyczyniać się do zmniejszenia bólów stawów oraz ryzyka wystąpienia choroby zwyrodnieniowej

stawów. Natomiast obecność witaminy C zwiększa produkcję i rozwój przeciwciał, granty mogą zatem pomóc w utrzymaniu

zdrowego układu odpornościowego poprzez zwiększenie wytrzymałość na infekcje i choroby. Warto też wspomnieć, że sok z

granatu wykazuje właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, które przyczyniają się do zmniejszenia ryzyka

powstawania chorób jamy  ustnej oraz gromadzenia się płytki nazębnej.

W czasach starożytnych, granaty zostały uznane za symbol płodności i naturalny afrodyzjak. Szklanka soku z granatów

podnosi poziom testosteronu u mężczyzn i kobiet. Ponadto, granaty zawierają pewne związki, które są podobne do hormonów

płciowych występujących w organizmie człowieka, dlatego mogą poprawiać wytrzymałość seksualną i wzmagać pożądanie.

Polecamy