Realizacja zamówienia: 3 dni

BioStarter Probiotyczny 100ml.


Produkt z Certyfikatem Ekologicznym.


Ekologiczne, certyfikowane kultury żywych bakterii probiotycznych stosowane do aktywacji procesów fermentacyjnych produktów spożywczych oraz stabilizacji kultur zakwasu starterowego stosowanego przy produkcji pieczywa. Charakteryzuje się naturalnym, świeżym aromatem odpowiednim żywym kulturom bakterii probiotycznych.


Skład:

kompleks żywych kultur bakterii probiotcznych.

PRODUKT BEZ GMO BEZ PASTERYZACJI, NIEKLAROWANY, BEZ KONSERWANTÓW I BARWNIKÓW.

Naturalnym konserwantem preparatu są zawarte w nim bakterie kwasu mlekowego oraz ich antyseptyczne metabolity.

Warunki przechowywania:

Oryginalnie zamkniętą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej zużyć w ciągu 15 dni. Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym.

Uwaga!  Mogące powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są naturalnym efektem procesu fermentacji.

ZAWIERA ŻYWE KULTURY BAKTERII PROBIOTYCZNYCH

PRODUKT BEZGLUTENOWY


Zalecane stosowanie:

Produkcja chleba - 100 ml preparatu na 40 do 50 kg mąki.

Fermentacja produktów spożywczych wg indywidualnej receptury.

Przed otwarciem butelki zawartość wstrząsnąć.

 

BioStarter nadaje się do produkcji pieczywa z każdej mąki, która ma być poddana procesowi ukwaszenia m.in. w produkcji pieczywa orkiszowego lub bezglutenowego.

 

BioStarter wytwarza taką biocenozę zakwasu, w której drobnoustroje nie stanowią dla siebie konkurencji przy wykorzystywaniu składników odżywczych obecnych w zakwasie.

 

Zalecany jest do wytwarzania zaczątków dając pewność właściwego ukierunkowania w następnych fazach.

Eliminacja niedogodności związanych ze spontaniczną fermentacją.

Gwarantuje powtarzalność fermentacji oraz jej stabilizację.

Powoduje odpowiednią kwasowości żuru, uzyskanie pożądanych cech pieczywa w tym także walorów prozdrowotnych.

  • Wydłuża trwałość pieczywa.
  • Poprawia struktury miękiszu.
  • Podkreśla smak i aromat gotowych produktów.

Zalety preparatu:

BioStarter produkowany jest poprzez naturalny, proces fermentacji.

Zawiera wieloskładnikową mieszaninę populacji żywych bakterii probiotycznych w tym Lactobacillus casei, L. plantarum, L. bulgaricus, L. acidophilus, L. fermentum, L. lactis, Bifidobakterium longum, B. breve, B. infantis Steptococcus thermophilus oraz pożyteczne metabolity, w tym antyoksydanty, witaminy i minerały.

 

Żywe kultury bakterii zawarte w preparacie mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na zdrowie człowieka.

Producent: Living Food sp.zo.o
Najlepiej spożyć przed: listopad 2016