Realizacja zamówienia: 3 dni

RADOŚĆ DNIA Napój z probiotycznymi bakteriami MIĘTA



Produkt wyróżniony przez: Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu oraz otrzymał "Wielkopolska Nagroda Jakości” 2014.
Posiada Certyfikat Ekologiczny.

 

Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny
wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej.
Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla
patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.

Produkty probiotyczne jako podstawa codziennej diety mają pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego człowieka.

Zalety napoju:

jest odpowiedzią na potrzeby zdrowotne współczesnego człowieka.

Uzupełnia skład naturalnej, prozdrowotnej flory bakteryjnej organizmu człowieka, istotnej dla jego prawidłowego funkcjonowania.

Napój jest doskonały zarówno w profilaktyce zdrowia jak i dla rekonwalescentów, dla diabetyków, dla osób z alergią pokarmową, dla osób, których organizm nie toleruje glutenu, laktozy, jak i dla tych, którzy nie spożywają nabiału z innych powodów.

Spożywanie napojów RADOŚĆ DNIA zalecane jest w stanie zwiększonego wysiłku, np.:

  • przy stresującym trybie życia
  • przy długotrwałym wzmożonym wysiłku
  • podczas uprawiania sportu
  • w okresach rekonwalescencji
  • podczas i po terapii antybiotykowej
  • podczas i po chemioterapii

 

Napoje zawierają w swym składzie znaczne ilości żywych kultur bakterii kwasu mlekowego (min 2×106jtk/ml.) charakteryzujących się znaczną witalnością. Ich odpowiednio dobrany zestaw (z rodzaju Lactobacillus i Bifidobakterium) uzupełnia skład naturalnej, pożytecznej flory bakteryjnej organizmu, bardzo ważnej dla jego prawidłowego funkcjonowania.

Bakterie te zasilają produkt także swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty.Prozdrowotne działanie bakterii probiotycznych potwierdza współczesna nauka, dlatego produkty probiotyczne zdobywają coraz większe uznanie świadomych konsumentów.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu roślinnego napój MIĘTA polecamy szczególnie: przy zaburzeniach czynności przewodu pokarmowego, odbijaniu się, nudnościach, zgadze, wzdęciach, braku łaknienia, nadkwaśności żołądka oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

Napoje probiotyczne seria RADOŚĆ DNIA uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces bezmlecznej fermentacji składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej. Napój charakteryzuje się świeżym, delikatnym aromatem ziołowym lub warzywnym i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem.

Skład:

woda, sok jabłkowy(20%), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: liści mięty (23,3%), kwiatów czarnego bzu, kwiatów głogu, liści melisy, kwiatów lipy, ziela skrzypu oraz naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbruecki ssp.bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L.rhamnosus LMG P-21380, LMGP-23699 i DSM 16605; L.fermentum; L. lactis; Bifidobakterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S.thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225.

Zalecane spożycie:

200 ml. napoju raz dziennie przy posiłku, lub dowolnie w ciągu dnia.

Warunki przechowywania:

zamkniętą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 48 godzin.

Napój doskonale gasi pragnienie.

Składniki napojów probiotycznych serii RADOŚĆ DNIA wpływają korzystnie na:

  • dobry rozkład trawionego pokarmu,
  • funkcjonowanie układu odpornościowego,
  • barierę mikrobiologiczną przed bakteriami chorobotwórczymi,
  • eliminację toksyn,
  • procesy przemiany materii,
  • krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
  • aktywność fizyczną,
  • częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,
  • spowalnianie procesów starzenia komórek.

 

Napoje nie wymagają pasteryzacji. Są bez konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, słodzików i bez dodatku cukru.

Posiadają 12 miesięczny okres trwałości, gwarantowany przez znajdujące się w nim bakterie probiotyczne i wytwarzane przez nie w procesie fermentacji związki prozdrowotne, antyseptyczne i antyutleniacze.

 

Wszystkie produkty pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych.

 

PIERWSZY TAKI NAPÓJ PROBIOTYCZNY NA POLSKIM RYNKU

Producent: Living Food sp.zo.o
Najlepiej spożyć przed: maj 2017