Realizacja zamówienia: 3


Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny
wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej.
Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla
patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.

Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.

Składniki napoju wspierają między innymi i wpływają na:

dobry rozkład trawionego pokarmu,

wzmocnienie ogólnej odporności organizmu,

eliminacje toksyn,

układ odpornościowy,

procesy przemiany materii,

krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,

częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,

neutralizację wolnych rodników,

opóźnienie procesów starzenia się komórek.

 

Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety,
w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki.
Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej. 

Produkty serii JOY DAY adresujemy także do osób starszych, dzieci powyżej 3 roku życia oraz tych, których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów.

Polecamy je również osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom jako uzupełnienie diety.

Z uwagi na skład i witalność kompleksu flory bakteryjnej zawartej w preparatach serii JOY DAY, preparaty zalecane są także/szczególnie osobom przy i po antybiotykoterapii oraz przy i po chemioterapii.



Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.

Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą 

 składniki preparatu posiadają właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.

Koncentrat napoju zawiera w swym składzie znaczne ilości probiotycznych, żywych kultur kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2x107jtk/ml.) Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobakterium, które zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty.

Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne charakteryzują się odpowiednią witalnością.

 
Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej.

Obecne są w nich antyoksydanty, witaminy, minerały oraz 12 związków wykazujących prozdrowotne i antyseptyczne właściwości. 

Skład: Kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (66,7%) w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbruecki ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobakterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225), ekstrakt procesu fermentacji warzyw (33,3%): bulw topinambura (66,7%), korzeni marchwi, korzeni pasternaka oraz kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych.


Zalecane spożycie: Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 100 ml wody lub z dowolnym napojem. Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml wody lub dowolnym napojem.

Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat napoju charakteryzuje się świeżym, delikatnym aromatem ziołowym lub warzywnym i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem.

500 ml koncentratu napoju zawiera od 11 do 14 dziennych zalecanych porcji.

w terapiach odtoksyczniających i oczyszczania wątroby, osobom starszym i rekonwalescentom dla wsparcia organizmu bogactwem jego składników witaminowych, mineralnych i antyoksydacyjnych oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

Warunki przechowywania: 

oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.

Wszystkie produkty pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych.

PIERWSZY TAKI NAPÓJ PROBIOTYCZNY NA POLSKIM RYNKU

Producent: Living Food sp.zo.o

Probiotyczne napoje serii JOY DAY – to energia i zdrowie w 100 % z natury, to dodatkowe źródło witamin, minerałów i znacznej ilości antyutleniaczy.


Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...