Realizacja zamówienia: 3 dni

 

SKŁADNIKI

inulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy  jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 848 kJ /  210 kcal

Tłuszcz - 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 8 g

w tym cukry - 8 g

Błonnik - 89 g

Białko - 0 g

Sól - 0,5 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

O tej Inulinie napisałem artykuł. Kliknij tutaj, aby go przeczytać!

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...