Realizacja zamówienia: 3

Olej z ogórecznika otrzymywany w tradycyjny sposób zawiera całe bogactwo aktywnych związków – NNKT, w tym ponad 27 % kwasu gammalinolenowego /GLA/, flawonoidy, garbniki, śluz, kwasy organiczne /askorbinowy, jabłkowy, cytrynowy/, sole mineralne, saponiny /grupa związków organicznych należących do glikozydów/, które mają działania lecznicze: moczopędne, wykrztuśne, wzmagają wydzielanie śluzu, wzmagają procesy wchłaniania składników pokarmowych z jelit do krwi, działają przeciwzapalnie, przeciwbakteryjne, pierwotniakobójczo, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowo, usprawniają działanie układu trawiennego, przyspieszają trawienie tłuszczów. GLA występujący w oleju z ogórecznika stanowi ogniwo w łańcuchu powstawania prostaglandyn, usprawnia przepływ krwi w naczyniach krwionośnych, działa przeciw wolnym rodnikom.

Stosowanie – olej należy spożywać na zimno, jako dodatek do sałatek, surówek, do ziemniaków, kasz, sosów, zup, stosowany w dietetyce przy dietach odchudzających, nie nadaje się do smażeniaStosowanie w kosmetyce – polecany dla skóry bardzo suchej, wrażliwej, łuszczącej, przeciwzmarszczkowy, reguluje wilgotność skóry, działa regenerująco, przeciwświądowo

100% naturalny bez dodatków, zimnotłoczony, niefiltrowany i nierafinowany.