Realizacja zamówienia: 3

Lucuma - sproszkowane owoce - 100 g

Składniki: lucuma – sproszkowane owoce (Pouteria lucuma)

Opakowanie zawiera: 100 g

Składniki w 100 g produktu

Ilość

%RDA*

Wartość energetyczna  357 kcal

Wartość odżywcza

Białko

3,7 g

-

Węglowodany, w tym:

82,7 g

-

Błonnik

2,3 g

-

Cukier

15,4 g

-

Tłuszcz

1,2 g

-

Pozostałe

 

 

Sód

31,5 mg

-

Żelazo

6,1 mg

44%

Wapń

93,7 mg

12%

Witamina C

6,6 mg

8%

* zalecane dzienne spożycie

Drzewo lucumy pochodzi z Ameryki Południowej, osiąga wysokość  7-15 metrów. Rodzi owoce przez cały rok, nawet do 500 rocznie, mają one owalny kształt, a dojrzałe owoce są koloru żółto-zielonego. Owoc lucumy zyskał popularność ze względu na swój pyszny smak, często porównywany z syropem klonowym.  Lucuma często stosowana jako dodatek smakowy do lodów i innych przetworów mlecznych.

Lucuma zawiera mało cukru, dużo węglowodanów, błonnika, witamin i minerałów. Kryje w sobie bardzo dużo beta-karotenu, niacyny i żelaza, ale także cynku, potasu, wapnia, magnezu i wit.B3. Lucuma może być doskonałą alternatywą dla cukru, ze względu na niski indeks glikemiczny.

Właściwości:

Pomaga utrzymać prawidłową masę ciała.

Oczyszcza jelita.

Wzmacnia kości.

Przyspiesza gojenie się ran.

Pozwala wyjść z aniemii.

Regeneruje mięśnie. 

Zalecana porcja dzienna: 

3-4 łyżeczki dziennie

 

Sposób użycia: 

lucumę,  dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. jako dodatek do lodów, z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym

 

Certyfikaty: 

bez GMO, Food grade

 

Sposób przechowywania:

przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

 

Kraj pochodzenia: 

Peru

Polecamy