Realizacja zamówienia: 3 dni



Dlaczego MOLKUR® Kapsułki?


Kapsułki MOLKUR® zawierają sproszkowany koncentrat serwatki z kwasem mlekowym racemicznym oraz mleczan wapnia do zastosowania w kuracjach dietetycznych przy zaburzeniach flory jelitowej oraz do aktywacji układu odpornościowego u dzieci i dorosłych.
Kapsułki MOLKUR® dzięki swoim właściwościom wpływają w naturalny
sposób na:
procesy trawienia (ukrwienie i perystaltyka jelit)
tworzenie prawidłowej mikroflory jelit (właściwości probiotyczne, prebiotyczne)
regulowanie wartości pH w jamie ustnej, całym przewodzie pokarmowym, żołądku, jelitach
podniesienie naturalnej odporności
wspomagająco przy wzdęciach
Kapsułki MOLKUR® zawierają racemiczny kwas mlekowy, mleczan wapnia oraz witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały i biokatalizatory.
Preparat jest produkowany zgodnie z GMP, co gwarantuje skład preparatu zgodny z opracowaną recepturą, najwyższą czystość oraz bezpieczeństwo stosowania.



Wyprodukowano przez Galactopharm (Niemcy) - wiodącego producenta naturalnych preparatów na bazie koncentratu serwatki z najwyższą zawartością kwasu mlekowego racemicznego.

 

Czym jest preparat
MOLKUR® Kapsułki
i w jakim celu go stosować?

MOLKUR® Kapsułki to kompleksowy preparat, zawierający sproszkowany koncentrat serwatki oraz mleczan wapnia. Preparat ten został wyprodukowany zgodnie
z najwyższymi wymogami farmaceutycznymi oraz na podstawie oryginalnej
i opatentowanej receptury dr Sandersa.

Naturalne działanie i skuteczność preparatu oparta jest na ponad 90-letnim doświadczeniu stosowania.

Podstawowym zadaniem preparatu MOLKUR® Kapsułki jest ochrona śluzówek jamy ustnej, żołądka i jelit oraz wspieranie flory bakteryjnej w jelitach. Jest to jednocześnie skuteczny i w pełni naturalny preparat tworzony na bazie koncentratu serwatki bogaty w minerały, mikroelementy i kwas mlekowy racemiczny oraz mleczan wapnia, które mają za zadanie wspieranie mikroflory jelitowej, wzmocnienie błony śluzowej
i ukrwienia jelit. Sprawna i zdrowa flora jelitowa gwarantuje prawidłowo działający system odpornościowy organizmu.

Dzięki obecności mleczanu wapnia (około 60 %) preparat MOLKUR® Kapsułki jest naturalnym źródłem wapnia.

Wapń jest podstawowym składnikiem mineralnym naszego organizmu, współtworzy tkankę kostną, wpływa na działanie enzymów trawiennych, jest przekaźnikiem informacji wewnątrzkomórkowej, a także istotnym elementem procesu krzepnięcia krwi. Wapń wpływa również na prawidłowe przewodnictwo nerwowe oraz kurczliwość mięśni.

 

Właściwości MOLKUR® Kapsułki

Działanie MOLKUR® Kapsułki opiera się na biologicznych właściwościach składników koncentratu serwatki, takich jak:

 Kwas mlekowy racemiczny (racemat)

 Witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6, kwas pantotenowy)

 Pierwiastki śladowe (mangan, miedz, cynk, kobalt)

 Minerały (żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan)

 Biokatalizatory

 

MOLKUR® Kapsułki -
bardzo ważny regulator systemu odpornościowego

 reguluje system odpornościowy niwelując nadaktywność immunologiczną
w przypadku alergii oraz podnosząc odporność w przypadku infekcji.

 zwiększa odporność śluzówek na substancje alergenne

 wspiera przemiany metabolizmu komórkowego śluzówek

 obniża ryzyko stanów zapalnych

 zwiększa przyswajalność mikroelementów

 wspiera ruchliwość i ukrwienie jelit

 

Zasada symbiotyczna
- wyjątkowe połączenie zalet probiotyku i prebiotyku

Preparat MOLKUR® Kapsułki w unikalny sposób łączy w jednej substancji czynnej zalety probiotyków i prebiotyków. Dlatego też jest naturalnym wrogiem kwaśno - chwiejnych drobnoustrojów i naturalnym przyjacielem pożądanych bakterii kwasu mlekowego.