Realizacja zamówienia: 3

NONI - organiczny sproszkowany ekstrakt z owoców 5:1 - 200 g

 

Składniki:

ekstrakt z owoców noni 5:1 (Morinda citrifolia), nośnik - tapioka 2%

 

SKŁADNIKI W 100g PRODUKTU

SKŁADNIK ODŻYWCZY

ILOŚĆ

%RWS*

Wartość energetyczna

386 kcal

-

Tłuszcz

2,6 g

-

Węglowodany

w tym błonnik:

81,7 g

12,0 g

-

-

Białko

9,1 g

-

Sód

33,0 mg

-

Wapń

429,6 mg

53,7

Witamina C

89,4 mg

111,8

Żelazo

14,0 mg

100,0

Witamina A

239,1 mcg

29,9

*Referencyjne Wartości Spożycia

Owoce Noni rosną w tropikalnych regionach otaczających Pacyfik, najlepiej na nadbrzeżach i glebie ze skał lawowych. Drzewa noni osiągają wysokość nawet 6-7 metrów. Owoce mają wielkość i kształt ziemniaka, niedojrzałe noni są zielone, natomiast dojrzałe mają kolor biały. Od tysięcy lat były stosowane w leczeniu różnych schorzeń. Terapeutyczne właściwości noni znane były już od pradawnych czasów, dlatego też mawia się o tej roślinie "aspiryna starożytności". Pod koniec XX w. zachodni naukowcy potwierdzili lecznicze właściwości noni.

Obecnie owoc ten wchodzi w skład wielu suplementów, żywności funkcjonalnej i kosmetyków.

Owoce noni są uznawane za “Królową roślin zdrowotnych” ze względu na swoje szerokie zastosowanie. Noni stymuluje produkcję limfocytów-T w układzie immunologicznym, wspomagając dobry stan zdrowia. Substancja (Noni-ppt) bogata m.in. w polisacharydy występująca w noni posiada właściwości profilaktyczne oraz wspomaga prawidłowy wzrost komórek. Owoce te są często wykorzystywane z uwagi na swoje właściwości antybakteryjne i antyseptyczne. Zawierają 17 z 20 znanych aminokwasów

 

Sposób użycia:

 ok 1 łyżeczki dziennie. Noni dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem albo szejkiem mleczno-owocowym.

 

Sposób przechowywania:

 Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. 

 

Kraj pochodzenia:

Indie

Polecamy