Model: hanoju1
Realizacja zamówienia: 3 dni
Producent: Hanoju

Aloes jest niezwykłą rośliną, o wielu właściwościach zdrowotnych. Znany i ceniony od ponad pięciu tysięcy lat, był

wykorzystywany jako środek leczniczy na szereg dolegliwości. Aloes, jako roślina, świetnie przystosował się do

najtrudniejszych warunków klimatycznych. Same liście aloesu zawierają substancję o żelowej konsystencji, która w 99%

składa się z wody.

Pośród wielu odmian aloesu, szczególnie znana i ceniona jest Aloe vera barbadensis Miller, z której wytwarzany jest sok

aloesowy Hanoju. Składniki soku pochodzą ze środkowej części liści aloesu i zbierane są ręcznie. Najwyższą jakość

składników soku aloe vera zapewnia przyznany certyfikat IASC, nadawany przez Międzynarodową Radę Naukową ds. Aloesu.

Sok Hanoju odznacza się więc najlepszymi parametrami zawartości i czystości aloesu. Uprawy z których pochodzi nasz Aloe

vera barbadensis Miller cechują się nie stosowaniem żadnych pestycydów i nawozów sztucznych.

Hanoju gwarantuje zawartość 1200 mg Aloverose w 1 litrze soku. Aloverose jest jednym z głównych składników Aloesu

zwyczajnego(Barbadensis Miller). Substancja ta jest odpowiedzialna za utrzymanie parametrów jakościowych żelu

znajdującego się w liściach aloesu. Właściwości te nie zostały do tej pory stwierdzone w żadnej innej roślinie. Wysoka

zawartość Aloverose oznacza wysoki poziom witamin i minerałów wspomagających metabolizm i funkcje życiowe organizmu.

Większość soków dostępnych na rynku nie posiada oznaczonej zawartości aloverose lub na poziomie 400 mg/l.

Sok aloesowy - działanie:


biochemiczne balansowanie organizmu (łagodzi napięcie i stres),

chroni kości i stawy przed degeneracją dzięki kampesterolom,

zmniejsza wchłanianie cholesterolu w jelitach dzięki beta-sitosterolom,

działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie,

działa przeciwbakteryjne (również w łagodzeniu infekcji bakteryjnych przewodu pokarmowego),

wspiera regenerację skóry (bywa stosowany w leczeniu trądziku),

działa jako dość silny środek przeczyszczający,

dzięki polisacharydom oczyszcza z toksyn nerki, wątrobę i skórę,

wspomaga odchudzanie dzięki oczyszczaniu organizmu z toksyn, powoduje odkwaszenie organizmu oraz wspomaga 

właściwą pracę układu trawiennego.

Sugerowane stosowanie soku Aloe Vera:

Sok aloesowy zaleca się spożywać regularnie. Ze względu na typowy, gorzki smak soku, można rozcieńczyć go w wodzie lub

soku owocowym. Przed spożyciem soku, należy dokładnie wstrząsnąć butelką, w celu równomiernego rozprowadzenia

wszystkich substancji odżywczych! Sok z Aloe Vera od Hanoju nie zawiera konserwantów, dodatku cukru, sztucznych

barwników i aromatów. Po otwarciu, sok należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż przez okres 4 tygodni.

Zalecana dzienna dawka soku aloesowego:

Dwa razy dziennie po 30ml soku, dzieci połowę dawki, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.

Składniki soku z Aloe Vera:

100% czysty sok z aloesu Aloe Vera Barbadensis Miller pozyskiwany z kontrolowanych upraw ekologicznych. 

Zawiera 15% miąższu z liści Aloe Vera.

Opakowanie zawiera:

1000 ml czystego soku z aloesu Aloe Vera Barbadensis Miller

Zastrzeżenia prawne:

Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mogą krótkookresowo zredukować skutki niewłaściwego

odżywiania. Produkt nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i zrównoważonej diety.

Informacje o produkcie:

Sok aloesowy HANOJU transportowany jest w specjalnych kontenerach chłodniczych, a następnie butelkowany w Niemczech

przez certyfikowany zakład.

Informacja dla alergików i wegetarian:

Oryginalne produkty HANOJU są bezpieczne i łatwo przyswajalne przez organizm. Nie zawierają dodatku cukru, glutenu, ani

chemicznych barwników i aromatów.

Jeśli organiczny sok Aloe Vera to tylko HANOJU:

Przy produkcji naszego soku najwyższe standardy zachowane są na wszystkich jej etapach od uprawy samej rośliny, przez

metody pozyskiwania soku, transport i butelkowanie. Potwierdzone jest to przez odpowiednie, uznane certyfikaty.

Sok aloesowy został poddany pasteryzacji HTST (high-temperature short-time), która polega na utrwaleniu soku w wysokiej

temperaturze (85 °C), w krótkim czasie (15 sekund). Taki sposób termicznego utrwalania żywności pozwala zachować

wartości odżywcze soku.

Polecamy