Realizacja zamówienia: 3 dni

Suplement diety zawierający w jednej kapsułce wysokoskoncentrowane ekstrakty z pestek winogron (OPC), resweratrolu oraz owoców Camu Camu


Zalecana do spożycia dzienna porcja: 2 kapsułki

Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:

400 mg ekstrakt z pestek winogron (OPC) o zawartości min. 95% polifenoli = 380mg czystego OPC
400 mg Bio Camu Camu proszek o zawartości min. 15% naturalnej witaminy C = 60mg witaminy C/75%ZDS
200 mg ekstrakt z korzenia rdestu japońskiego (Polygonum cuspidatum), standaryzowany na zawartość 30% resweratrolu = 60mg czystego resweratrolu
200mg hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka)

Ostrzeżenia i przechowywanie:

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Sposób użycia: 2 kapsułki dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.

Zawartość netto: 60 kapsułek po 600 mg = 36g

Informacje ogólne:

Ekstrakt z pestek winogron zawiera 95% Proantocyjaniny(OPC) czyli kompleks około 40 różnych bioflawonoidów które są jednym z bardziej aktywnych biologicznie, naturalnych przeciwutleniaczy, około 50 razy silniejszym niż witamina E i 20 razy silniejszym niż witamina C. Dodatkowo obecność OPC wzmacnia działanie obu witamin i innych pierwiastków śladowych, wzmacniając i wydłużając czas ich działania.

Proantocyjanidyny wykazują szereg właściwości farmakologicznych, do których należą: zmniejszanie przenikalności i kruchości włośniczek, zmiatanie oksydantów i wolnych rodników oraz hamowanie niszczenia kolagenu.
Wyciągi z OPC mają niezwykłą zdolność wspierania struktur kolagenowych i zapobiegania destrukcji kolagenu. Wpływają na jego metabolizm na kilka sposobów. Potrafią one wiązać krzyżowo włókna kolagenu, co skutkuje wzmocnieniem naturalnych wiązań krzyżowych kolagenu, który tworzy tzw. matrycę kolagenową tkanki łącznej. Zapobiegają również szkodom powodowanym przez wolne rodniki dzięki silnemu działaniu antyoksydacyjnemu i zmiataniu wolnych rodników. Dlatego też znajdują zastosowanie w zapobieganiu tworzenia się zmarszczek, w oparzeniach różnego rodzaju (także słonecznych), rozstępach, cellulicie, wspomaganiu gojenia się ran, a także takich chorobach, jak liszaje, łuszczyca, egzemy, czy trądzik.
OPC również zapobiegają wydzielaniu i syntezie związków, które sprzyjają stanom zapalnym skóry.
Resweratrol to phytolalexin produkowany naturalnie przez kilka roślin w odpowiedzi na stres, uszkodzenie, zakażenia grzybicze i promieniowanie UV. Dla ludzi głównym jego źródłem są winogrona i produkowane z nich czerwone wina. Związek ten zawierają w mniejszym stopniu orzeszki ziemne, owoce morwy, morele, żurawina, borówki, jagody, czarne porzeczki czy ananasy.
Resveratrol oprócz właściwości antyoksydacyjnych ma bardzo korzystny wpływ na wiele aspektów naszego zdrowie ze względu na swoje szerokie udokumentowane działanie. Związek ten może chronić przed miażdżycą a co z tym idzie chorobami serca. Wykazano też działanie neuroprotekcyjnie, a także zmniejszenie otyłości. Jako antyutleniacz neutralizuje reaktywne formy tlenu zmniejszając oksydacyjne uszkodzenia komórek oraz biocząsteczek. Zapobiega uszkodzeniu naczyń krwionośnych obniżając ryzyko choroby wieńcowej czy Alzheimera . Ochrania naczynia krwionośne poprzez opóźnianie a nawet zahamowanie utleniania lipoprotein o niskiej gęstości LDL czyli złego cholesterolu, hamowanie procesu agregacji płytek krwi, zmniejszanie masy zakrzepów, spowalnianie procesu umierania komórek mięśni gładkich, zwiększanie poziomu tlenku azotu, który wpływa na pracę całego układu krwionośnego likwidację złogów cholesterolowych w układzie naczyniowo – żylnym, wzmocnienie ścian naczyń krwionośnych. Zmniejszanie tempa rozpadu włókien kolagenowych w skórze, ścięgnach i więzadłach stawowych. Zapobieganie przedwczesnemu starzeniu się organizmu w efekcie czego – jest to najlepszy w tej chwili związek z grupy anti-aging. Zastosowanie Resveratrolu ma wpływ m.in. w geriatrii, w opóźnianiu procesów starzenia się organizmu i poszczególnych narządów i tkanek oraz w poprawie i usprawnianiu procesu pamięci.
Camu Camu - świeże jagody camu camu zawierają minimum 2500 mg naturalnej witaminy C w 100g, co stanowi około 2-3 proc. ich świeżej masy. Na witaminie C jednak się nie kończy. Owoce camu camu to doskonałe źródło bioflawonoidów, które wykazują silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, uszczelniające i moczopędne, co przekłada się na ochronę przed licznymi chorobami i wiele korzyści dla urody. Antyoksydacyjny potencjał rośliny camu camu potęguje obecność kwasu elagowego, który typowo występuje w owocach jagodowych. Warto natomiast zwrócić uwagę na fakt, że połączenie witaminy C, flawonoidów i kwasu elagowego w takich ilościach czyni z camu camu bombę antyoksydacyjną, a z tym wiąże się już nie tylko ochrona przed infekcjami i redukcja zmarszczek. Związki z grupy flawonoidów przede wszystkim chronią przed chorobami układu sercowo-naczyniowego, reumatoidalnym zapaleniem stawów i nieswoistymi zapaleniami jelit, łagodzą dolegliwości alergiczne i wspomagają oczyszczanie organizmu z toksycznych metali ciężkich. Znany jest także z właściwości antycukrzycowych.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...