Realizacja zamówienia: 3

Cztery kapsułki zawierają - (rekomendowana dawka dzienna) 

2000 mg ekstraktu z organicznej Maqui (Aristotelia chilensis) 
  400 mg hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka)

Jedna do dwóch kapsułek dwa razy dziennie, najlepiej pół godziny przed posiłkami. Popić dużą ilością wody.  

Składniki:

83.33% ekstrakt z Maqui 

16.67% hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka)

 Nasze kapsułki nie zawierają składników pochodzenia zwierzęcego, cukru, glutenu, barwników oraz konserwantów.

 Zastrzeżenia prawne:

Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Produkt nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i

zrównoważonej diety. Produkt należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Zawartośc opakowania:

90 kapsułek po 600 mg = 54 g

Informacje o produkcie:

Maqui  (Aristotelia chilensis)

Owoce maqui to ciemnofioletowe jagody, które rosną dziko w ciepłych lasach deszczowych Ameryki Południowe, między

innymi na terenach Chile oraz Argentyny. Miejscowi Indianie Mapuche z południowego Chile spożywali smaczne i sycące

jagody przez setki lat, dzięki czemu zachowywali dobre zdrowie oraz samopoczucie. Maqui są bogatym źródłem antocyjanów,

naturalnych przeciwutleniaczy, a także witaminy C, wapnia, żelazu oraz potasu. Jagody maqui zawierają do 300% więcej

antocyjanów i prawie 150% więcej polifenoli w porównaniu do czerwonego wina.

Wysokie stężenia antocyjanów i polifenoli powodują, że jagody maqui wykazują świetną moc leczniczą - usuwają z organizmu

szkodliwe wolne rodniki, które są głównym winowajcą wielu przewlekłych chorób oraz procesów starzenia się. Maqui

zawierają wysoki poziom antocyjanu zwanego delifinidyną, który wykazuje silnie działanie przeciwzapalne oraz zmniejsza

ryzyko chorób serca. Związki przeciwutleniające zawarte w jagodach maqui pomagają obniżyć poziom cholesterolu we krwi,

przez co obniża się ryzyko zawału serca, udaru mózgu i stwardnienia tętnic. Regularne dzienne spożycie jagód maqui lub soku

z jagód jest opłacalną inwestycją w polepszenie swojego układu krążenia.

Jednym z przeciwutleniaczy znajdujących się w owocach maqui jest witamina C, która pełni istotną rolę dla podtrzymania

matrycy kolagenowej skóry. Regularne spożycie witaminy  C przyczynia się do zmniejszenia liczby zmarszczek i suchości skóry.

Dodatkową niezwykle ważną zaletą jagód maqui jest wspomaganie redukcji wagi, ponieważ powodują zwiększenie produkcji

insuliny w organizmie oraz skutecznie zwiększają szybkość metabolizmu. Poprawa metabolizmu pozwala na szybszy rozkład

składników pokarmowych, zapobiega powstawaniu nowych komórek tłuszczowych, a także znacznie poprawia ogólną

wytrzymałość organizmu. Ponadto, spożycie owoców maqui pomaga oczyszczać organizm ze składników toksycznych poprzez

eliminację niebezpiecznych komórek, kwasów i substancji chemicznych, przy jednoczesnym zachowaniu równowagi wewnątrz

organizmu. Maqui wykazują również działanie przeciwbakteryjne, które zapobiega chorobom układu pokarmowego

wywoływanym przez bakterie chorobotwórcze. 

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...