Realizacja zamówienia: 3 dni

Maca jest odporną wieloletnią rośliną uprawianą w Andach, na wysokości od 3300 - 4500 m. n.p.m. Do użytkowych części rośliny należy korzeń bulwiasty, który wygląda jak duża rzodkiew (do 8 cm średnicy).

W przeciwieństwie do innych roślin bulwiastych, maca wyrasta z nasion. Rośnie w strefie zwanej "suni" oraz "puna", w których niskie temperatury i silne wiatry nie pozwalają na wzrost większości innych roślin.

Maca zawiera:  alkaloidy, aminokwasy, beta-ekdyzon, węglowodany, kwasy tłuszczowe, glukozynolany, p-metoksybenzyl izotiocyjanianu, białko, saponiny, sitosterole, stigmasterol, garbniki, witamina A, witamina B1, witamina B2, witamina B6, witamina C, witamina E oraz minerały: żelazo, magnez, potas, wapń, sód, fosfor, jod, cynk.

Polecamy 3 do 5g (od 1/2 łyżeczki do 1 łyżeczki) macy jako dodatek do deserów, koktajli lub jogurtu.

Zawartość netto:  150 g

Kraj pochodzenia: Peru

Spośród witamin obecnych w mace wymienić należy następujące:

  • witamina A - ok. 0,07 mg/100 g,
  • witamina B1 - ok. 0,15 mg/100 g,
  • witamina B2
  • witamina B6 - ok. 0,31 mg/100 g,
  • witamina C - ok. 3,1 mg/100 g,
  • witamina E

Sole mineralne, jakie zawiera korzeń macy to:

  • wapń - ok. 260 mg/100 g,
  • żelazo - ok. 17 mg/100 g,
  • miedź - ok. 6 mg/100 g,
  • cynk - ok. 4 mg/100 g,
  • mangan - ok. l mg/100 g,
  • potas - ponad 2 g /100 

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zróżnicowanej i zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia.

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...