Realizacja zamówienia: 3 dni

Maqui - liofilizowane, sproszkowane owoce jagód maqui - 100 g

 

SKŁADNIKI W 100g PRODUKTU

SKŁADNIK ODŻYWCZY

ILOŚĆ

%GDA*

Wartość energetyczna

411,0 kcal

-

Tłuszcz

7,9 g

-

Węglowodany

w tym błonnik:

Cukier

70,3 g

36,4 g

3,0 g

-

-

-

Białko

14,8 g

-

Sód

9,1 mg

-

Wapń

103,7 mg

13,0

Żelazo

24,7 mg

172,9

* Referencyjne Wartości Spożycia

 

Składniki:

organiczne sproszkowane owoce jagód maqui

Organiczne, liofilizowane jagody Maqui posiadają wyjątkowe wartości ORAC i przez to są symbolem zdrowia i siły oraz wykazują największe właściwości antyoksydacyjne spośród wszystkich owoców.

 

Zastosowanie:

Sproszkowane owoce maqui nadają egzotyczny smak napojom funkcjonalnym, sokom, koktajlom mlecznym, napojom energetycznym, lodom, przekąskom, płatkom śniadaniowym, deserom, batonom energetycznym i cukierkom. Ze względu na silne właściwości antyoksydacyjne, maqui jest często wykorzystywany w preparatach energetycznych oraz produktach o właściwościach antyoksydacyjnych. Maqui jest stosowany także w kapsułkach, tabletkach i preparatach odżywczych w proszku.

 

Aktywne składniki:

Jagody Maqui posiadają bardzo wysoki poziom antyoksydantów m.in. antocyjaniny, delfinidynę, malwidynę, petunidynę, triterpeny, flawonoidy i cyjanidynę. Są również wspaniałym źródłem wit.C, wapnia, potasu i żelaza. Jagody Maqui są stosowane dla poprawy ogólnego zdrowia, siły i wytrzymałości. Antyoksydanty zawarte w tych jagodach chronią komórki całego organizmu i pomagają zachować prawidłowy poziom cholesterolu i trójglicerydów.

 

Antocyjaniny

Antocyjaniny są wytwarzane przez rośliny dla ochrony przed słońcem, promieniowaniem, chorobami i szkodnikami. Związkami tymi są flawonoidy o właściwościach antyoksydacyjnych, które mają działanie ochronne i posiadają najsilniejsze działanie spośród wszystkich związków roślinnych. Naukowcy podają, że surowy klimat centralnego i południowego Chile wraz z silnym promieniowaniem słonecznym (wzrost o 50% w ciągu ostatnich 30 lat) przyczynił się do wzrostu zawartości antocyjanin w owocach i jagodach rosnących w tym regionie.

 

Test ORAC mierzy zdolność pokarmów do neutralizowania wolnych rodników i potencjalnie stabilizuje działanie układów w organizmie. Dietetycy zalecają spożywać co najmniej 3 000 jednostek ORAC dziennie, a osoby żyjące w stresie powinny przyjmować ich więcej. Ludzie przeważnie spożywają tylko 1 200, a nawet mniej jednostek dziennie. Jagody Maqui zawierają najwyższe wartości ORAC spośród wszystkich jagód, przy czym proszek zawiera ich więcej niż sok.

 

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym miejscu.

 

Kraj pochodzenia:

Chile