Realizacja zamówienia: 3 dni

Oryginalne Goji HANOJU wytwarzane są z jagód Lycium Barbarum L, zwanych także azjatyckimi wilczymi jagodami lub

kolcowojem pospolitym. Krzewy rosną do wysokości 3 metrów, mają lancetowate liście i kolczaste pędy. Kwiaty po

zakwitnięciu mają promienisty kształt i fioletowo-purpurową barwę. Liście pozyskiwane z krzewów są cenionym zielonym

warzywem kuchni chińskiej. Owoce - jagody Goji - są czerwone, o podłużnym kształcie, osiągają do 2 cm długości. Są na tyle

delikatne, że nie zbiera się ich bezpośrednio z krzewów, ale postrząsa lekko rośliną, aby same opadły. W Chinach ich

właściwości doceniane są od przeszło 2 tysięcy lat, nazywane są tam „owocami długowieczności”.

Goji bogate są w witaminę C, substancje podobne do karotenu (karotenoidy: zeaxanthin, czy cryptoxanthin), aminokwasy

(do 5%), polisacharydy (mukopolisacharydy: LBP1, LBP2, LBP3 and LBP4) oraz inne cenne dla organizmu substancje

pochodzenia roślinnego (flawonoidy i terpen). W północnej Azji tradycyjnie używa się jagód do produkcji ekstraktów i wina,

które spożywa się jako suplement diety.

Jagody Goji stosowane przez HANOJU zbiera się w dolinach Himalajów. Eutroficzna ziemia w połączeniu ze świeżym górskim

powietrzem są gwarancją niemal doskonałych warunków na uzyskanie urodzaju. Sok Goji HANOJU to wytłaczany na zimno,

świeżo wyciśnięty sok z dojrzałych jagód Goji rosnących w naturalnych warunkach w wysoko położonej i słonecznej prowincji

Chin- Ningxia. Podczas skomplikowanej produkcji, wytwórcy dokładają starań, aby zachować wszystkie wartości odżywcze

jagód Lycium.

Zastosowanie soku z jagód Goji:

Dietetycy są zgodni, co do faktu, że jagody Goji są jednym z najbardziej wartościowych dla naszego zdrowia owoców. Ze

względu na ich skład, sugeruje się stosowanie soku Goji jako środka o wielorakim zastosowaniu dla organizmu:

polisacharydy zawarte w soku wspomagają funkcjonowanie układu odpornościowego,

nienasycone kwasy tłuszczowe odpowiadają za właściwą pracę mózgu i systemu nerwowego,

witamina C o dużo większej zawartości niż w pomarańczy(!),

witaminy: E, B1, B2, B6,

beta-karoten w ilości większej niż w marchwi,

zeaksantyna stanowiąca prawie 80% karotenoidów zawartych w Goji - wzmacnia wzrok i odpowiedzialna jest za ochronę 

plamki żółtej siatkówki, stosowana z powodzeniem w zaćmie. Jest także skuteczna w procesach odtruwania wątroby, 

nawet przy ciężkich zatruciach substancjami chemicznymi,

betaina niezbędna do produkcji w wątrobie choliny - czynnika, który łagodzi nerwicę, poprawia pamięć, wspomaga 

przyrost mięśni, chroni od otłuszczenia wątroby, obniża poziom homocysteiny, będącej główną przyczyną chorób serca,

składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, selen,

flawonoidy o znanych powszechnie właściwościach przeciwutleniających,

fitosterole działające przeciwzapalnie, obniżające poziom cholesterolu; pomagają także zwalczać impotencję; korzystne 

dla regulacji pracy serca i ciśnienia krwi, łagodzą bóle miesiączkowe.

Zalecana dzienna dawka soku z Goji:

Dorośli powinni wypijać od 30 do 90ml soku Goji dziennie, dzieci od 15 do 30ml. Sok należy spożywać pół godziny przed

posiłkiem.

Składniki soku Goji:

100% organiczny sok z jagód Goji.

Opakowanie zawiera:

500ml 100% czystego świeżo wyciśniętego soku Goji z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Ostrzeżenia:

Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mogą w krótkim terminie wyeliminować skutki

niewłaściwego odżywiania. Ale produkt nie może być stosowany, jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w

miejscu niedostępnym dla dzieci.

Informacja dla alergików i wegetarian:

Oryginalne produkty HANOJU są bezpieczne i łatwo przyswajalne przez organizm. Nie zawierają dodatku cukru, glutenu, ani

chemicznych barwników i aromatów.

Jeśli organiczne sok goji to tylko HANOJU:

Przy produkcji naszego soku najwyższe standardy zachowane są na wszystkich jej etapach od uprawy samej rośliny, przez

metody pozyskiwania soku, transport i butelkowanie. Potwierdzone jest to przez odpowiednie, uznane certyfikaty.

Sok został poddany pasteryzacji HTST (high-temperature short-time), która polega na utrwaleniu soku w wysokiej

temperaturze (85 °C), w krótkim czasie (15 sekund). Taki sposób termicznego utrwalania żywności pozwala zachować

wartości odżywcze soku.