Realizacja zamówienia: 3 dni

Powszechnie znana acerola występuje pod innymi nazwami jako wiśnia z Barbados, malpigia granatolistna czy nagwiazdka

granatolistna. Obszary, gdzie stanowi rodzime uprawy to przede wszystkim południowa część Ameryki Północnej, Ameryka

Środkowa i północna część Ameryki Południowej. Rośnie jako niskie drzewka (do 2 m) lub rozłożyste krzewy. W takich

warunkach, przy zapewnionej wysokiej temperaturze i odpowiedniej wilgoci acerola kwitnie przez cały rok.

Małe, czerwone owoce aceroli, są prawdziwa bombą witaminową, zwłaszcza pod względem zawartości witaminy C.

Przykładowo, jeden owoc aceroli ważący 4,5 g zawiera równowartość witaminy C znajdującej się w kilogramie cytryn!

Natomiast w porównaniu z sokiem pomarańczowym, jedna szklanka soku z aceroli zawiera ilość witaminy C równą 14 litrom

soku z pomarańczy! Ze względu na swoje właściwości prozdrowotne, wskazane jest codzienne spożywanie aceroli, w postaci

owoców, soków bądź dżemów. W Brazylii, gdzie występują jedne z największych upraw aceroli, wytwarzany z niej sok jest

popularniejszy od soku pomarańczowego. Miejscowa ludność stosuje owoce aceroli leczniczo, jako naturalny lek

przeciwzapalny, przeciwgorączkowy i przy biegunce.

Sok z aceroli - działanie i skład:

Acerola uelastycznia i uszczelnia naczynia krwionośne, aktywuje mechanizmy odpornościowe organizmu, zmniejsza uczucie

zmęczenia, wspomaga regenerację kolagenu w skórze (opóźniając tym samym efekty starzenia), polecana również w czasie

wytężonego wysiłku. Naukowcy z Brazylii i Hiszpanii badający właściwości aceroli, wykazali, że występują w niej duże ilości

bioflawonoidów, które wraz z witaminą C potęgują zdrowotne działanie aceroli. Dzieki temu Acerola jest pomocna w

utrzymaniu kondycji zdrowotnej i słynie z właściwości odmładzających. Dodatkowo:

przeciwdziała rozwojowi chorób nowotworowych przez neutralizowanie wolnych rodników (co jednocześnie pozwala 

zahamować proces starzenia, poprawiając wygląd i kondycję skóry),

stymuluje pracę układu odpornościowego i przeciwdziała rozwojowi wirusów,

zapobiega rozwojowi zaćmy i niszczeniu siatkówki oka,

obniża ciśnienie tętnicze, rozszerza naczynia krwionośne, zapobiega zawałom serca,

chroni organizm przed skutkiem wdychania dymu papierosów – obniża natężenie stresu oksydacyjnego u palaczy, czyli 

ataku wolnych rodników tlenowych.

Acerola, poza witaminą C i bioflawonoidami, posiada dwa razy więcej magnezu, potasu, witaminy B5 (kwasu pantotenowego)

aniżeli pomarańcza. Zawiera również witaminę A, ryboflawinę, tiaminę oraz niacynę – w stężeniach zbliżonych do innych

owoców.

Sugerowane stosowanie soku z aceroli:

Zaleca się regularne, najlepiej codzienne spożywanie soku z aceroli. Dawka 10 ml soku powinna być przyjmowana przez

osoby dorosłe do 2 razy dziennie, rano i wieczorem. Aby równomiernie rozprowadzić substancje odżywcze zawarte w soku

należy energicznie wstrząsnąć opakowaniem przez otwarciem. Sok z aceroli HANOJU nie zawiera konserwantów, sztucznych

barwników, aromatów i cukrów. Po otwarciu, sok należy przechowywać w lodówce, maksymalnie do 4 tygodni po

otwarciu.

Zalecana dzienna dawka puree z aceroli:

10ml soku, 1-2 razy dziennie, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.

Składniki puree z aceroli:

100% sok z organicznej aceroli (Malphigia Punicifolia) z organicznych upraw kontrolowanych

Opakowanie zawiera:

1000ml 100% sok z organicznej aceroli

Zastrzeżenia prawne:

Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mogą krótkookresowo zredukować skutki niewłaściwego

odżywiania. Produkt nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i zrównoważonej diety.

Informacja dla alergików i wegetarian:

Oryginalne produkty HANOJU są bezpieczne i łatwo przyswajalne przez organizm. Nie zawierają dodatku cukru, glutenu, ani

chemicznych barwników i aromatów.

Jeśli organiczne puree z aceroli to tylko HANOJU:

Przy produkcji naszego soku najwyższe standardy zachowane są na wszystkich jej etapach od uprawy samej rośliny, przez

metody pozyskiwania soku, transport i butelkowanie. Potwierdzone jest to przez odpowiednie, uznane certyfikaty.

Sok z aceroli został poddany pasteryzacji HTST (high-temperature short-time), która polega na utrwaleniu soku w wysokiej

temperaturze (85 °C), w krótkim czasie (15 sekund). Taki sposób termicznego utrwalania żywności pozwala zachować

wartości odżywcze soku.

Polecamy