Model: hanoju7
Realizacja zamówienia: 3 dni
Producent: Hanoju

Acai (Eutrepe Olereacea), czyli jagoda palmy brazylijskiej, występuje w naturalnym środowisku amazońskich lasów

deszczowych na północy Brazylii. Ze względu na swą rosnącą popularność, nazywa się ją potocznie „brazylijską żyłą złota”.

Acai jest znana ze swoich wyjątkowych właściwości odżywczych i dobroczynnego wpływu na zdrowie. Jagody acai dzięki

zawartości mnóstwa witamin, minerałów, aminokwasów przeciwdziałają wielu chorobom, zwiększają energię, przeciwdziałają

zmęczeniu, chronią przed szybkim starzeniem skóry, łagodzą stres, wspomagają trawienie, działają odchudzająco,

wzmacniają system odpornościowy.

W acai występują polifenole, wspomagające przepływ krwi w organizmie, antyoksydanty, które przy regularnym spożywaniu

jagód opóźniają procesy starzenia i zapobiegają chorobom wywoływanym przez wolne rodniki. Nienasycone kwasy

tłuszczowe zawarte w acai, zwłaszcza omega 6 i omega 9 regulują poziom cholesterolu we krwi, zmniejszając ilość „złego”

cholesterolu. W acai znajdziemy aż 18 różnych aminokwasów, wpływających zbawiennie na pracę i funkcjonowanie układu

mięśniowego. Jagody zawierają komplet witamin i podstawowych pierwiastków: B1, B2, C, E, beta karoten, wapń, fosfor,

potas, żelazo oraz białko.

Sok z acai - działanie:

zwiększa energię witalną i kondycję umysłową dzięki nienasyconym tłuszczom omega 3,

wzmacnia i zwiększa wydolność organizmu poprzez wysoką zawartość białka,

oczyszcza organizm ze szkodliwych substancji, poprawia pracę układu trawiennego, zawarty w acai błonnik reguluje 

wypróżnianie i funkcjonowanie okrężnicy,

silne antyoksydanty występujące w acai spowalniają proces starzenia się skóry,

acai wzmacnia naczynia włosowate w układzie krążenia, dzięki czemu zapobiega uszkodzeniom naczyń krwionośnych 

siatkówki oka, beta karoten i witamina C poprawiają wzrok, obniżają ryzyko wystąpienia schorzeń po zwyrodnieniu 

plamki żółtej,

beta-sitosterol wzmacnia układ odpornościowy,

acai polepsza naturalny metabolizm organizmu i tym samym pomaga spalić dodatkowe zbędne kilogramy; niski indeks 

glikemiczny jagód acai wspomaga odchudzanie, błonnik reguluje układ trawienny; jagody są sycące i jednocześnie 

niskokaloryczne,

zapobiega działaniu wolnych rodników odpowiedzialnych za rozwój szeregu chorób: Alzheimera, cukrzycy, miażdżycy i 

zapalenia stawów,

dzięki wysokiej zawartości wapnia łagodzi bóle menstruacyjne.

Sugerowane stosowanie soku z acai:

Owoce acai nie mogą być spożywane bezpośrednio po zebraniu z drzewa, poddawane są procesom przetwórczym, w

rezultacie których powstaje naturalne puree. Ważne, aby regularnie przyjmować sok. Puree najlepiej spożywać przed

posiłkami. Produkt Hanoju nie zawiera żadnych dodatkowych substancji słodzących ani sztucznych barwników lub substancji

aromatycznych. Przed użyciem należy dokładnie wstrząsnąć opakowaniem, aby wymieszać składniki puree. Po

otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 4 tygodni! Kolor i smak puree może się różnić w zależności od pory

roku i okresu zbiorów.

Zalecana dzienna dawka soku z acai:

Dorośli 30ml puree 2-razy dziennie, dzieci 15-20ml na dzień, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.

Składniki puree z acai:

100% ekologiczne puree z acai (Euterpe oleracea) z kontrolowanych upraw ekologicznych

Opakowanie zawiera:

500ml czystego puree z organicznej acai

Zastrzeżenia prawne:

Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mogą krótkookresowo zredukować skutki niewłaściwego

odżywiania. Produkt nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i zrównoważonej diety.

Informacja dla alergików i wegetarian:

Oryginalne produkty HANOJU są bezpieczne i łatwo przyswajalne przez organizm. Nie zawierają dodatku cukru, glutenu, ani

chemicznych barwników i aromatów.

Jeśli organiczne puree z acai to tylko HANOJU:

Przy produkcji naszego soku najwyższe standardy zachowane są na wszystkich jej etapach od uprawy samej rośliny, przez

metody pozyskiwania soku, transport i butelkowanie. Potwierdzone jest to przez odpowiednie, uznane certyfikaty.

Sok z acai został poddany pasteryzacji HTST (high-temperature short-time), która polega na utrwaleniu soku w wysokiej

temperaturze (85 °C), w krótkim czasie (15 sekund). Taki sposób termicznego utrwalania żywności pozwala zachować

wartości odżywcze soku.

Polecamy