Realizacja zamówienia: 3

Drzewo granatu rośnie do około ośmiu metrów wysokości, jest uprawiane na rozległych terenach subkontynentu indyjskiego

oraz obszarach basenu Morza Śródziemnego. Granaty, zwane niekiedy chińskim jabłkiem, "klejnotem zimy" lub "owocem

raju", były symbol zdrowia, płodności i  wiecznego życia. Ich zastosowanie jest opisywane w wielu starożytnych pismach

eczniczych, ponadto zostały znalezione w egipskich grobowcach, były zjadane przez babilońskich żołnierzy przed bitwą, a w

perskich ślubach symbolizowały radosną przyszłość.

Korzyści zdrowotne wynikające z granatu są niezliczone. Granaty są one uważane za dobre źródło witamin, ponieważ

zawierają witaminy A, C i E, kwas foliowy oraz duże ilości przeciwutleniaczy, takich jak flawonoidy i polifenole. Związki

polifenolowe zawarte w granacie są silnymi przeciwutleniaczami, które pomagają opóźnić procesy starzenia oraz utrzymanie

zdrowej i promiennej skóry. Granat jest doskonałym źródłem przeciwutleniającej witaminy C - jeden granat zapewnia 40

procent dziennego zapotrzebowania na tę witaminę. Podstawowym źródłem właściwości przeciwutleniających pochodzących z

granatu jest związek zwany punikalaginą, który wykazuje dobroczynne działanie na układ sercowo-naczyniowy. Punikalagina

nie tylko obniża poziom cholesterolu we krwi, ale także obniża ciśnienie krwi, zapobiega zawałom serca i zwiększa

efektywność walki z blaszką miażdżycową. Związki występujące w granacie pomagają utrzymać zdrowy przepływ krwi oraz

wzbogacają krew w żelazo, co pomaga w zmniejszeniu objawów anemii, w tym zmęczenia, zawrotów głowy, osłabienia, czy

utrata słuchu.

Składniki granatu są dobre dla naszego serca i naczyń krwionośnych. Ponadto, spożywanie granatu bogatego w związki

przeciwzapalne może przyczyniać się do zmniejszenia bólów stawów oraz ryzyka wystąpienia choroby zwyrodnieniowej

stawów. Natomiast obecność witaminy C zwiększa produkcję i rozwój przeciwciał, granty mogą zatem pomóc w utrzymaniu

drowego układu odpornościowego poprzez zwiększenie wytrzymałość na infekcje i choroby. Warto też wspomnieć, że sok z

granatu wykazuje właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, które przyczyniają się do zmniejszenia ryzyka

powstawania chorób jamy  ustnej oraz gromadzenia się płytki nazębnej.

W czasach starożytnych, granaty zostały uznane za symbol płodności i naturalny afrodyzjak. Szklanka soku z granatów

podnosi poziom testosteronu u mężczyzn i kobiet. Ponadto, granaty zawierają pewne związki, które są podobne do hormonów

płciowych występujących w organizmie człowieka, dlatego mogą poprawiać wytrzymałość seksualną i wzmagać pożądanie.

Dlatego organiczny sok z owoców granatu Hanoju jest pozyskiwany wyłącznie z dojrzałych owoców, zawierających

największą ilość składników odżywczych i enzymów. Sok wyciskany jest bezpośrednio z owoców, w przeciwieństwie do wielu

innych soków dostępnych na rynku, które wytwarzane są z koncentratu. Uprawy, z których pochodzą granaty do produkcji

soków Hanoju posiadają certyfikaty upraw ekologicznych o najwyższej jakości.

Sugerowane stosowanie soku z owoców granatu:

Sok z granatu powinno się pić regularnie. Najlepiej jest spożywać go rano i wieczorem. Ważne, aby przed spożyciem mocno

wstrząsnąć butelką w celu równomiernego rozłożenia cennych, bioaktywnych składników. Po otwarciu sok z granatów

należy przechowywać w lodówce i nie dłużej niż 4 tygodnie!

Zalecana dzienna dawka soku z granatu:

Dorośli 30ml soku 1-2 razy dziennie, dzieci połowę dawki, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.

Składniki soku z granatów:

100% organiczny sok z owoców granatu pozyskiwany z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Opakowanie zawiera:

1000ml organicznego soku z owoców granatu

Zastrzeżenia prawne:

Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mogą krótkookresowo zredukować skutki niewłaściwego

odżywiania. Produkt nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i zrównoważonej diety.

Informacja dla alergików i wegetarian:

Oryginalne produkty HANOJU są bezpieczne i łatwo przyswajalne przez organizm. Nie zawierają dodatku cukru, glutenu, ani

chemicznych barwników i aromatów.

Jeśli organiczny sok z granatów to tylko HANOJU:

Przy produkcji naszego soku najwyższe standardy zachowane są na wszystkich jej etapach od uprawy samej rośliny, przez

metody pozyskiwania soku, transport i butelkowanie. Potwierdzone jest to przez odpowiednie, uznane certyfikaty.

Sok z granatu został poddany pasteryzacji HTST (high-temperature short-time), która polega na utrwaleniu soku w wysokiej

temperaturze (85 °C), w krótkim czasie (15 sekund). Taki sposób termicznego utrwalania żywności pozwala zachować

wartości odżywcze soku.

Polecamy