Realizacja zamówienia: 3 dni

Suplement diety zawierający gorzkie pestki moreli

Zalecana dzienna dawka:

PAMIĘTAJ! Ze względu na fakt, iż gorzkie pestki moreli tworzą w naszym organizmie kwas cyjanowodorowy nie wolno

spożywać ich więcej niż jest to zalecane. Nadmierne spożycie pestek moreli może doprowadzić do zatrucia! Gorzkie pestki

moreli należy przyjmować nie przekraczając następujących ilości:

dorośli o wadze powyżej 60kg nie więcej niż 6 - 8 pestek moreli dziennie,

dorośli o wadze poniżej 60kg, a także dzieci proporcjonalnie mniejszą dawkę dzienną.

Opakowanie gorzkich pestek moreli zawiera:

250 gram gorzkich pestek moreli (Prunun armeciaca).

Minerały zawarte w 100g gorzkich pestek moreli:

Magnez: 234mg

Potas: 599mg

Fosfor: 508mg

Wapń: 26mg

Witamina E: 4mg

Witamina B1: 0,810mg

Ostrzeżenia prawne

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut

zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Przechowywanie gorzkich pestek moreli

Gorzkie pestki moreli koniecznie przechowujmy ponadto poza zasięgiem dzieci, a także w ciemnym i suchym miejscu.

Informacje o produkcie gorzkie pestki moreli:

Gorzkie pestki moreli pochodzą z owoców drzewa moreli zwyczajnej (Prunus armeniaca) i znane są również jako "migdały

morelowe" lub nawet "gorzkie migdały". Spożywaniu pestek moreli dała początek ludność pochodząca z terenów Armenii oraz

północnych Chin. Słodkie pestki posiadają mniej przytłaczający smak niż gorzkie pestki, jednak zawierają znacznie mniejsze

ilości amigdaliny która wykazuje działanie terapeutyczne. Gorzkie pestki moreli są od dawna stosowany w medycynie

chińskiej w przypadku wystąpienia trudności w oddychaniu, niestrawność, wysokiego ciśnienia krwi, a także zapalenia

stawów. Pestki moreli są doskonałym źródłem witaminy E (tokoferol), kwasu pangamowego (witamina B15), związków

fenolowych, minerałów (magnez, fosfor, żelazo, potas), a co najważniejsze, wspomnianej wcześniej amigdaliny (witamina

B17).

Gorzkie pestki moreli zawierają amigdalinę, która uwalnia cyjanek w organizmie, który niszczy zaatakowane komórki bez

naruszania zdrowych komórek. Należy jednak pamiętać, że wytwarzający się w naszym organizmie cyjanek w zbyt dużych

ilościach wykazuje działanie toksyczne, dlatego zaleca się nie przekraczać zalecanej dziennej dawki gorzkich pestek moreli!

Amigdalina wykazuje specjalne właściwości, które spowalniają rozprzestrzenianie się choroby w całym organizmie poprzez

zabijanie komórek szkodliwych. Amigdalina obecna w pestkach moreli stymuluje układ odpornościowy powodując znaczący

wzrost działania ochronnego białych krwinek na komórki atakowane przez szkodliwe czynniki. Dzięki wspieraniu

funkcjonowania wątroby, gorzkie pestki moreli mogą zwiększać działanie detoksykujące na organizm. Detoksykacja

oczyszcza organizm ze szkodliwych substancji, które mogą prowadzić do różnych chorób lub infekcji. Odtruwające działanie

pestek zmniejsza stany zapalne, dlatego stosuje się je często przy stanach zapalanych stawów. Amigdalina działa ponadto na

utrzymanie odpowiedniego poziomu ciśnienia krwi w organizmie, co pomaga w zmniejszeniu zbyt wysokiego ciśnienie krwi,

jak również chroni przed wieloma innymi chorobami związanymi ze zbyt wysokim ciśnieniem. 

Jeśli gorzkie pestki moreli to tylko od HANOJU:

Podstawą filozofii Hanoju jest pozyskiwanie produktów z najlepszych źródeł. Dzięki temu są one skuteczne w działaniu oraz w

pełni bezpieczne.

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...