Realizacja zamówienia: 3 dni dni

Zalecana dzienna dawka liści Moringi w proszku: 6g proszku z liści Moringi

 

Składniki Moringa: 

100% proszek z całych liści Moringi oleifera z organicznych upraw kontrolowanych

Proszek nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, cukru, glutenu dodatków smakowych, barwników ani

konserwantów.

 

Opakowanie proszku z liści Moringa zawiera: 

250g proszku z całych liści Moringi oleifera z organicznych upraw kontrolowanych

 

Uwagi: Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Produkt nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i

zrównoważonej diety. Produkt należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

 

Składniki lecznicze zawarte w proszku z liści Moringa:

Moringa olejodajna jest bogatym źródłem witamin z grup A, C oraz D i E. Zawiera ponadto liczne minerały wśród których nie sposób nie wymienić potasu, wapnia, żelaza, magnezu, sodu i cynku. Warto także zaznaczyć, że proszek z liści Moringi zawiera blisko dwadzieścia rodzajów aminokwasów, prawie pięćdziesiąt typów różnych przeciwutleniaczy oraz blisko czterdzieści związków przeciwzapalnych. Proszek z liści Moringa jest też bogatym źródłem dobrze przyswajalnego wysokowartościowego białka naturalnego oraz błonnika naturalnego.

Liście Moringa to prawdziwa bomba witaminowa. Nie brakuje im także licznych minerałów, których w aż tak dużej ilości nie spotkamy w żadnych pozostałych owocach i warzywach. Kto nie wierzy, to wystarczy zobaczyć jak na tle innych produktów wypadają składniki lecznicze zawarte w liściach Moringi. I tak oto Moringa zawiera trzykrotnie wyższą dawkę żelaza niż szpinak, siedmiokrotnie większą ilość witaminy C niż pomarańcze, ponad cztery razy więcej wapnia, a także około dwa razy więcej białka niż mleko, ośmiokrotnie więcej żelaza niż polędwica wołowa, czterokrotnie więcej witaminy E niż kiełki pszenicy, dwukrotnie więcej błonnika niż ziarna pszenicy, czterokrotnie więcej witaminy A oraz dwukrotnie więcej beta-karotenu niż marchew, ponad trzy razy więcej potasu niż banany oraz ponad trzydziestokrotnie większe właściwości przeciwutleniające niż winogrona.

Informacje o liściach Moringi i sugreowane stosowanie:

Moringa olejodajna czy inaczej Moringa oleifera nazywana jest również drzewem chrzanowym. Jest to gatunek, bardzo odpornego na suszę, drzewa tropikalnego, które pochodzi z północno-zachodnich Indii oraz z Pakistanu. Obecnie rośnie już w wielu innych krajach Azji, a także w Ameryce Południowej oraz w Afryce. Jeden kilogram proszku Moringa powstaje z aż około siedmiu kilogramów świeżych liści Moringa. Proszek z liści Moringa jest bardzo odżywczym dodatkiem, nadającym się do każdego jedzenia. Moringa ceniona jest przede wszystkim za skuteczne wzmacnianie systemu odpornościowego, wspomaganie przemiany materii oraz odtruwanie ludzkiego organizmu z licznych toksyn. To jednak nie jedyne zalety proszku z liści Moringi, ma on bowiem również korzystny wpływ na poprawę krążenia krwi, reguluje poziom cukru we krwi oraz ułatwia odpowiednie trawienie i wspomaga pracę nerek i wątroby. Co do stosowania, to najprościej rozpuścić łyżeczkę proszku (pełną) w szklance wody lub soku i wypić przed posiłkiem. 

 

Jeśli Moringa to tylko od HANOJU:

Podstawą filozofii Hanoju jest pozyskiwanie produktów z najlepszych źródeł. W przypadku produktów organicznych czystość środowiska, z którego są one pozyskiwane ma decydujące znaczenia dla skuteczności oraz bezpieczeństwa końcowego produktu. Bezpieczeństwo i jakość warte są swojej ceny.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...