Realizacja zamówienia: 3 dni

Kakao - sproszkowane ziarna kakaowca - 200 g

 

Składniki:

sproszkowane ziarna kakaowca

 

Kakao – organiczne sproszkowane ziarna* (Theobroma cacao)

Opakowanie zawiera: 200 g

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Ilość

%RWS**

Wartość energetyczna 1750 kJ/418 kcal

Białko

27,6 g

-

Węglowodany

51,9 g

-

Cukier

3,3 g

-

Błonnik

34,7 g

-

Tłuszcz

11,1 g

-

Pozostałe

Sód

40,0 mg

-

Żelazo

7,7 mg

55%

Wapń

170,0 mg

21%

* konfekcjonowane z organicznego surowca

** referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Właściwości:

Korzystnie wpływa na pracę serca.

Poprawia koncentrację oraz pamięć.

Zabezpiecza przed chorobami układu krążenia.

Obniża poziom cholesterolu.

Chroni przed powstawianiem zakrzepów.

Kakao jest dobrym źródłem magnezu, wapnia, żelaza, cynku, miedzi, manganu i potasu, zawierają witaminy: B1, B2, B3, C, E oraz kwas pantotenowy. Zawiera również duże ilości związków przeciwutleniających, takich jak polifenole i flawonoidy.

 

Zalecana porcja dzienna:

 3-4 łyżeczki dziennie

 

Sposób użycia:

 kakao, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem, koktajlem warzywno-owocowym lub używać do przyrządzania ciast i deserów.

Certyfikaty: bez GMO, Food grade, Organic (CU)

 

Kraj pochodzenia: 

Peru

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...