Realizacja zamówienia: 3

Mąka z zarodków pszennych jest produktem naturalnym, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Jest źródłem naturalnych witamin, minerałów, antyutleniaczy oraz błonnika. Dzięki częściowemu odtłuszczeniu surowca z którego powstaje, mąka jest "lżejsza", łatwiejsza do wykorzystania przy wypiekach, mniej podatna do tworzenia się zakalca.

Wartość energetyczna w 100 g produktu 1687 kJ/399,1 kcal

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Tłuszcz 7,3 g
w tym
Kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 51 g
w tym:
Cukry 10,8 g
Białko 32,2 g
Sól 0 g
Witaminy i składniki mineralne
Tiamina 1,31 mg
Ryboflawina 0,5 mg
Kwas foliowy 74,5 µg
Potas 952 mg
Fosfor 878 mg
Magnez 228 mg
Żelazo 8,02 mg
Cynk 12,3 mg
Selen 65 µg

Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów ,sałatek, past oraz do pieczenia i smażenia 

Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu 

Informacja o alergenach: może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia, migdały

Polecamy