Realizacja zamówienia: 3 dni

Mąka z zarodków kukurydzy jest produktem naturalnym, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Jest źródłem naturalnych witamin, minerałów, antyutleniaczy oraz błonnika. Dzięki częściowemu odtłuszczeniu surowca z którego powstaje, mąka jest "lżejsza", łatwiejsza do wykorzystania przy wypiekach, mniej podatna do tworzenia się zakalca.

Wartość energetyczna w 100 g produktu 1641 kJ/387,73 kcal

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Tłuszcz 6 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 69 g
w tym: cukry 6 g
Białko 15 g
Sól 0 g

Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów ,sałatek, past oraz do pieczenia i smażenia 

Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu 

Informacja o alergenach: może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia, migdały

Polecamy