Realizacja zamówienia: 3 dni

Mąka sojowa jest produktem naturalnym, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Jest źródłem naturalnych witamin, minerałów, antyutleniaczy, białka oraz błonnika. Dzięki częściowemu odtłuszczeniu surowca z którego powstaje ( ziarno soi niemodyfikowane genetycznie), mąka jest "lżejsza", łatwiejsza do wykorzystania przy wypiekach, mniej podatna do tworzenia się zakalca.

Wartość energetyczna w 100 g produktu 1684 kJ/ 398,6 kcal

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Tłuszcz 8 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 35 g
w tym: cukry 4 g
Białko 47 g
Sól 0 g

Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów ,sałatek, past oraz do pieczenia i smażenia

Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu 
 
Informacja o alergenach: może zawierać: gluten, sezam, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia, migdały

Polecamy