Realizacja zamówienia: 3

Naturalny, nierafinowany

Posiada naturalnie niski indeks glikemiczny

Organiczny cukier kokosowy produkowany jest w tradycyjny sposób, ze słodkiego nektaru pozyskiwanego z pąków kwiatowych palmy kokosowej (Coco nucifera). Dzięki temu, posiada złoty kolor i charakteryzuje się delikatną słodyczą, lekko przełamaną smakiem karmelu.

Co więcej, cukier kokosowy posiada naturalnie niski indeks glikemiczny 35. Dzięki temu poziom cukru we krwi wzrasta powoli. Pozwala to uniknąć niebezpiecznych skoków cukru we krwi, takich, jakie mają miejsce w przypadku białego cukru.

Organiczny cukier kokosowy może być  z powodzeniem stosowany jako alternatywa dla powszechnych środków słodzących.

 

BIO CUKIER KOKOSOWY

Składniki: cukier kokosowy (Cocos nucifera)*

*z upraw ekologicznych PL-EKO-04 / Rolnictwo spoza UE.

Wartość odżywcza:                    

W 100 g

Wartość energetyczna:           

1620 KJ / 387 kcal

Tłuszcz

0,34 g

W tym kwasy tł. nasycone

< 0,1 g

Węglowodany                  

96,66 g

W tym cukry          

82,62 g

Błonnik

< 0,1 g

Białko                       

1,36 g

Sól                   

0,03 g

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...