Realizacja zamówienia: 3

Chlorella Yaeyama w proszku (50 g) 

 

Składniki:

alga chlorella yaeyama

 

Porcja dzienna: 1 łyżeczka (3g)

Opakowanie zawiera: 50 g

Wartość odżywcza

 

Porcja dzienna 3g

(1 łyżeczka)

100 g

%RWS*

w porcji dziennej

Chlorella yaeyama (ekstrakt)

0,6 g

20 g

-

Wartość energetyczna

50,7 kj/

12,1 kcal

1 683 kj/

402 kcal

-

Tłuszcz

W tym:

- kwasy tłuszczowe nasycone

0,4 g

 

0,0 g

12,7 g

 

0 g

-

-

-

Węglowodany

W tym:

- cukry

0,0 g

 

0,0 g

1,5 g

 

0,0 g

-

-

-

Białko

1,9 g

63,1 g

-

Sól

0,0 g

0,3 g

-

Witamina A (jako retinol)

278,7 mcg

9 290 mcg

35 %

Witamina K

25,0 mcg

834 mcg

33 %

Witamina B12

0,8 mcg

26 mcg

32 %

Witamina B2 (ryboflawina)

0,2 mg

5,2 mg

14 %

Kwas foliowy

54,0 mcg

1 800,0 mcg

27 %

Żelazo

3,7 mg

122 mg

26 %

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal

 

Chlorella zawiera ponadto w porcji dziennej: kwas linolenowy (6,6 mg), kwas linolowy (17,3 mg), chlorofil (110 mg), luteinę (13,5 mg).

Lepsze trawienie i przyswajanie dzięki rozbitym ścianom komórkowym

Idealna równowaga Twojego organizmu

 

W Stanach Zjednoczonych nazwano Chlorellę "wielkim regulatorem", ponieważ równoważy wszelkie odchylenia organizmu od normy. Chlorella jest niezastąpiona w sytuacjach szczególnego nasilenia uwalniania się toksyn z tkanek organizmu takich jak: post, intensywne odchudzanie, głodówka czy wizyta w saunie.

Szczególne działanie mają cztery składniki chlorelli: chlorofil, beta-karoten, czynnik wzrostu chlorelli CGF (chlorella growth factor) oraz sama ściana komórkowa. CGF pobudza produkcję makrofagów, które odpowiedzialne są za pochłanianie i niszczenie szkodliwych substancji. Dlatego Chlorella jest szczególnie cenna w okresie jesienno-zimowym jako środek wspomagający odporność.

W Japonii będącej największym konsumentem Chlorelli średnia wieku jest najwyższa na świecie.

 

Porównanie chlorelli z zielono-żółtymi warzywami

 na 100g

 Szpinak

 Dynia

 Chlorella

karoten 4,2 mg 4,0 mg 113,0 mg
witamina B1 0,1 mg 0,7 mg 1,6 mg
witamina B2 0,0 mg 0,1 mg 5,7 mg
kwas foliowy 0,2 mg 0,1 mg 2,4 mg
wapń 49,0 mg 15,0 mg 205,0 mg
żelazo 2,0 mg 0,5 mg 164,0 mg
potas 690,0 mg 450,0 mg 1 030,0 mg
błonnik 2,8 g 3,5 g 8,3 g

Ze względu na swoje właściwości Chlorella przypomina szpinak i dynię, zawiera wiele składników odżywczych. Może być spożywana jako zamiennik zielono-żółtych warzyw oraz jako uzupełnienie diety osób, które jedzą mało warzyw. Ostatnio zyskała ona zainteresowanie dzięki zawartości wielu naturalnych pigmentów, tj. chlorofilu, karotenu oraz luteiny. Pigmenty te znane są ze swoich właściwości przeciwutleniających.

 

Sposób użycia: 

2-3 g dziennie (płaska łyżeczka)

 

Sposób przechowywania:

 Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci



Uwagi:

Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia

 

Producent:

Yaeyama Shokusan, Co. Japonia

 

Korzystne działanie Chlorelli

 

Yaeyama Chlorella posiada wspaniałe korzyści dla organizmu.

Chlorella vulgaris to nazwa jednokomórkowej algi występującej w słodkich wodach, zwana również często zieloną algą. Nazwa pochodzi od greckich słów chloros (zielony), ella (mały) i vulgaris (zwyczajny), choć chlorella vulgaris jest tak naprawdę niezwykła. Można ją kupić w wielu sklepach ze zdrową żywnością ze względu na swoje niezwykłe właściwości. Występuje w postaci proszku, tabletek lub kapsułek, które jest łatwo przyjmować.

Chlorella zawiera również najwięcej chlorofilu spośród wszystkich jadalnych gatunków występujących na świecie. Botanicy uważają, że chlorofil jest istotny dla przetrwania roślin, ponieważ umożliwia wchłanianie światła słonecznego, które jest z kolei przekształcane w energię. Chlorofil jest również ważny dla ludzi, ponieważ pomaga usuwać toksyny z organizmu, wspomaga układ odpornościowy oraz dodaje energii.

Chlorella yaeyama to w 100% chlorella vulgaris hodowana w słodkich wodach rafy koralowej wokół wyspy Ishigaki Japonii. Należy do tej samej rodziny co chlorella vulgaris i posiada te same właściwości tj. niezwykle dużą ilość chlorofilu, białka i innych naturalnych witamin. Yaeyama chlorella korzysta ze specjalnego procesu przenikania błon komórkowych przez co zachowane są wszystkie substancje odżywcze zawarte w tych algach.

Japońska Yaeyama Chlorella jest w 100% naturalna, bez żadnych dodatków, posiada certyfikaty ISO9001-HACCP (odpowiada wysokim standardom bezpieczeństwa żywności), posiada głęboki zielony kolor oraz świeży aromat.

Każdy, kto chce cieszyć się lepszym zdrowiem i dużą porcją energii powinien, tak jak 10 mln osób na świecie, stosować chlorellę vulgaris. Potrzebujesz ok. 3 g dziennie, aby korzystać z dobroczynnego działania tej algi, która powinna być nazwana „super pokarmem.”

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...