Realizacja zamówienia: 3 dni

Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu.

Posiada CERTYFIKAT EKOLOGICZNY.

100% natury!

Absolutna wyjątkowość na polskim i europejskim rynku!

SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych zalecany jest do bezpośredniego spożycia jako część codziennej diety.

Doskonale komponuje się jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, deserów mlecznych, koktajli owocowych, i owocowo mlecznych, surówek, jako posypka na kanapkę, do past np. serowych lub warzywnych i do innych potraw.
Charakteryzuje się świeżym aromatem i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem.
Nie zawiera dodatku cukru, słodzików, aromatów i obcych barwników.

Pozytywne skutki spożywania SYNBIOTYKU z Otrąb Probiotycznych odczuwalne są niemal natychmiast (np. redukcja wzdęć, wsparcie procesu trawienia i perystaltyki jelit).

Bioaktywne otręby probiotyczne otrzymywane w procesie fermentacji substancji organicznych zawartych w otrębach, żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstraktu z fermentacji liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny.

Zawiera (min 4×107 jtk/g) żywych kultur bakterii probiotycznych, witaminy, minerały, kwasy organiczne, antyutleniacze i aktywne związki prozdrowotne będące produktami ich metabolizmu.

Produkt bez konserwantów. Trzy miesięczny okres przydatności do spożycia gwarantują znajdujące się w otrębach probiotycznych żywe kultury bakterii kwasu mlekowego i antyoksydanty.

Przeprowadzone na produkcie przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa badania przyśpieszonego procesu starzenia tłuszczy na przykładzie tranu wykazały wysokie właściwości antyoksydacyjne naszych otrąb probiotycznych. Znaczy to, między innymi, że znajdujące się w produkcie antyoksydanty i prozdrowotne bakterie mają także pozytywny wpływ na przedłużenie świeżości potraw w składzie których znajdą się Otręby Probiotyczne serii JOY DAY.

Cechą bakterii probiotycznych jest ich zdolność do kolonizacji przestrzeni całego układu trawiennego i wydalniczego od jamy ustnej po jelito grube.

Otręby probiotyczne są dla żywych kultur bakterii probiotycznych doskonałym nośnikiem ułatwiającym im przedostanie się do wnętrza organizmu w stanie żywym.

Błonnik zawarty w otrębach jest doskonałym źródłem substancji stymulujących rozwój przyjaznej flory bakteryjnej jelita grubego, sprzyja jej rozwój i ochronę organizmu przed patogenami.

Skład:

Otręby zbożowe orkiszowe, melasa z trzciny cukrowej, ekstrakt roślin liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny oraz naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (min 4×107 jtk/g), w tym:(Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbruecki ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobakterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225)oraz antyutleniacze.

Polecamy